Malaysia

lørdag den 21. september 2013

Fraser's Hill - Afslutning

Så lakker det alvorligt mod enden for denne tur, og det lykkedes mig desværre ikke at finde pittan, så det må blive i Thailand engang. Egentlig blev det ikke rigtigt til flere nye ud over Marbled Wren-babbler, som jeg fandt på Bishop Trail – normalt ser folk den i The Gap – og derfor var de helt tosset med bånd! Mountain Scops blev kun hørt – den virker til at være meget anderledes i forhold til de andre Scpos ugler, som normalt nemt kan spilles ind, denne rør ikke på sig. I løbet af alle dagene hørt jeg nok over 10 forskellige fugle, men som sagt, ingen kom ind selvom flere af dem var tæt på!
 
Red-headed Trogon
White-tailed Robin
White-tailed Robin
Streaked Spiderhunter
Crimson-winged Woodpecker
Black-throated Sunbird
Marbled Wren-babbler
Marbled Wren-babbler
Marbled Wren-babbler

Derudover fandt jeg igen Malayan Whistling-thrush og så endda, ved det vandløb jeg to morgner i træk havde siddet uden held. Alt i alt var det en super succes, især når Bukit Tinggi også regnes med, hvor jeg i øvrigt håber på, at tage ud igen nu hvor jeg er tilbage i KL.
Malayan Laughingthrush
Malayan Laughingthrush
Malayan Whistling-thrush
Malayan Whistling-thrush
Malayan Whistling-thrush
Malayan Whistling-thrush
Malayan Whistling-thrush

onsdag den 18. september 2013

Fraser's Hill - Back in the game

Fraser's er ikke lige frem lige ud af lande vejen, de gode arte er super hårde at finde og gør en fustreret. Men denne morgen var anderledes. To morgner i træk havde jeg siddet og ventet, på min stol under mit regnslag, ved et lille vandløb langs vejen, men det var uden held. Derfor valgte jeg denne morgen at skifte spot, hvilket var den rette beslutning. Kl. 06.45 hørte jeg lyden af en Whistling-thrush og så den ud af øjenkrogen da den kom susende ind bag fra. Snart efter hoppede den rundt på vejen og fouragerede langs vandafløbet.
 
Malayan Whistling-thrush
Et par motorcykler kørte forbi, og den forsvandt ind i skoven for en stund. Alt imens den var væk fra vejen skyndte jeg mig at overhale den for at sætte mig, hvor den var på vej hen, for at få nogle bedre billeder. Jeg kunne høre den inde fra skoven, så derfor spillede jeg den et par gange og umiddelbart derefter kom den flyvende til og lande på henget, desværre var der stadigvæk så mørkt, at jeg kørte på ISO H, en lukketid på 25 samt MF. Efter den fløj herfra, så jeg den kun en enkelt gang inde den forsvandt. Den er ikke helt nem at kende fra Blue Whistling-thursh - Se:http://www.academia.edu/792522/Malaysian_Whistling_Thrush_Myophonus_robinsoni-field_identification_distribution_and_conservation_concerns
 
Malayan Whistling-thrush
Malayan Whistling-thrush
Malayan Whistling-thrush
Egentlig syndedes jeg den så rigtig god ud, næbstørrelse og hoved samt hals så ud til at være lige i skabet, men stemmen var en smule anderledes end den optagelse jeg havde fra Xeno-canto, derfor var det perfekt da David Bakewll svarede, og sagde god for den!

Derudover så jeg for anden dag i træk en lille flok Malayan Partrdig langs samme vej, hvor jeg så droslen. 
Malayan Partridge
Malayan Partridge
Ellers er det bare de almindelige arter der går igen, men alt i alt er det indtil videre blev til 200 nye: Buff-breasted Babbler, Malayan Laughingthrush, Spectacled Laughingthrush, Blue-winged Minla, Malayan Partrdige, Malayan Whistling-thrush, Long-tailed Sibia, Orange-bellied Leafbird, Slaty-backed Forktail og Mountain Fulvetta. Så det begynder langsomt at ligne noget, plus der skulle gerne være et par arter mere at hente nede i The Gap.
 
Black-throated Sunbird
Blue-winged Minla
Silver-eared Mesia
Mountain Fulvetta

Rufous-browed Flycatcher
Long-tailed Sibia
Streaked Wren-babbler
Streaked Wren-babbler
Streaked Wren-babbler
Streaked Wren-babbler
Large Niltava
Large Niltava
Banded Leaf-monkey
Nu går jagten ind på pittaen igen efter den drillede mig 3 morgner i træk, og faktisk havde den inde på 15m. Og derefter Marbled Wren.

lørdag den 14. september 2013

Fraser's Hill

Første dag på Fraser’s Hill bød på tre ny arter, desværre også de tre mest almindelige fugle: Mountain Fulvetta, Long-tailed Sibia og Spectacled Laughingthrush. Udover disse arter sås også Streaked Wren-babbler, Common Green-magpie, Large Niltave og så hørtes Rusty-naped Pitta og Malayan Patridge. Men dagens store overraskelse kom da jeg på vej hjem så et større hvidt pattadyr løbe rundt ude på golfbanen, først troede jeg det var en Moon Rat, men efter at have set billeder af den på internettet fandt jeg ud af, at det var noget andet - men hvad? Den kom fra en vandafløb og rendte lige i min retning og blev først stoppet da den kom til et hegn. Her kunne jeg følge den i lang tid inden den fandt et hul der var stort nok til at komme igennem hvorefter den krydsede over vejen og løb lidt i et afløb langs vejen inden den forsvandt ind i skoven.








I morgen er jeg ellers på Pitta jagt igen i håb om at den stadig er i samme område som i dag. Jeg hørte den både om morgen og om efter middagen så har en tro på at den er der igen i morgen, spørgsmålet er bare om den er responere, hvilket den ikke rigtig gjorde i dag, men jeg fandt den også først lidt oppe af morgen.

fredag den 13. september 2013


Bukit Tinggi - Malaysia

Dagen i dag startede kl 5.30 hvor jeg tog en taxa til Gombak Train station 30 min unden for KL, hvor jeg havde aftalt med James Eaton at mødes for en morgen tur til Bukit Tinggi for, at twiche et par Mountain Peacok-pheasents som har holdt til i område de seneste 2 måneder mens de har unger.
Det hele var dog ved at gå fuldstændig galt da jeg udenfor togstationen var ved, at blive rullet af 4 Indere. De kom kørende på deres motorcykler hvor den ene i farten smasker mig en i baghovedet og derefter kan se nr 2 mortercykel komme i mod mig hvor den ene har et vandrør i hånde. Heldigvis når jeg at stikke af og i sikkerhed inde på togstationen inden de kommer tæt på mig – jeg mistede dog min kasket som jeg nu har brugt hver dag i 9 måneder, men på vejen hen for at mødes med James kiggede jeg selvfølgelig efter den, og fandt den på fortovet hvor jeg blev angrebet!

Ellers kørte vi videre til et sted hvor lokale Malajer kommer i weekenden, og lige bag ”Japanise Garden” var stien hvor Peacocken holdt til – og det gjorde den også i dag! Vi satte et skul op midt på stien hvor den kom ind på en halv meter!!! Her fouragerede den på melorme som den hårdt blev fodret med at lokale fotografer, og os, og kom af og til i løbet af de næste par timer, desværre måtte jeg nøjes med hunnen, da hannen aldrig dukkede op. Pludselig mens vi sad og snakkede rendte der en Rail-babbler rundt i kanten af stien, desværre kom den ikke helt ud, og forsvandt blot efter nogle få sekunder. Skøn morgen med en ekstremt svær art i hus, og en Peacock tætter på at slutte den gruppe! Forhåbentlig for jeg mulighed for at besøge stede endnu engang inden jeg tager hjem for at give Rail-babbleren en chance.

Nu er jeg så kommet til Fraser Hill’s og bor på det lækreste hotel, jeg har boet på længe, og så går det ellers ud over Bishops Trail i morgen, som er det bedste sted for Rusty-naped Pitta.
Mountain Peacock-pheasent
Mountain Peacock-pheasent
Mountain Peacock-pheasent

Ingen kommentarer: 

mandag den 22. april 2013


Tama Negara - Peacock


Så er jeg startet på Sumatra delen af turen, så derfor bliver Tama Negara oplæget desværre lidt kort – hvilket bestemt er en skab da dette sted egentligt fortjener langt beder. Men det for jeg forhåbentligt tid til næste gang jeg kommer, selvom dette dog ikke er sikkert.

Den første dag brugte jeg mest på at danne mig et overblik over hvilke trails, som var gode, samt  opsøge information om de forskellige arter. På min tur rundt i skoven havde jeg min første og eneste Malayan Banded Pitta, som kom og landede på stien foran mig inden den hurtigt fløj videre ind i skoven. Samme dag hørte jeg også en Garnet Pitta/Rail-Babbler, som jeg med det samme storkede efter. Efter ca en halve time fik jeg det første glimt af fuglen, uden kikkert, men jeg kan se to store blå strubeposer blive pustet op, inden den forsvinder for mig. Herefter lykkedes det mig at få den til at rende op og ned af en gammel rådden træstamme hvor jeg har fornøjelse af den i et minuts tid inden jeg forlader den.
Rail-Babbler

Crested Fireback
Af andre højdepunkter skal Garnet Pitta klart også nævnes. Jeg havde dagen for inden mødet min Amerikanske ven Erik og vi havde denne dag slået pjalterne sammen og splejset om en på som sejlede os væk fra alle turisterne og op ad floden. Vi fandt dette sted ret godt med arter som: Fluffy-Backed Tit-Babbler, Creasted Jay, Hood Pitta, Rino Hornbill, Broadbills, Trogoner gennerelt bare rigtig mange fugle hele tiden, hvilket ikke er typisk regnskov. Herudover havde vi også en Garnet Pitta som vi først prøvede at spille ud, men intet skete. Den sad bare og fløjtede løs inde fra sit gemmested. Derfor besluttede vi os for at prøve at stalke den hilket var den rigtige beslutning. Vi fandt den højt i et træ, hvord den var synlig i hele den halve time vi brugte ved den.
 
Garnet Pitta

Garnet Pitta


Denne sidste dag startede jeg med at gå op og se Argusen hvilket betød at jeg startede en time inden det blev lyst. På vejen op af bjerget fik jeg næsten et flyveegern i hovedet, men rettede af lige inden og landede på en lille gren. Argusen kom og den var simpelthen bare for VILD! Senere denne dag fandt jeg min target art for Tama Negara Malayan Peacock! En hun som bare tossede rundt og slet ikke forstod, at den var en sky skovehøen, som er skabt til at løbe så snart den ser et menneske. Blot et kvarter senere lykkedes det mig at spille en han ud, som bare lige kiggede frem inden den løb væk.
 
Flyveegern

Flyveegern

Malayan Peacock

Malayan Peacock

Den sidste dag inden jeg skulle med bussen tilbage til KL bruget jeg hele morgen i en åbning i skoven hvor Erik 2 dage for inden havde set Tiger Shrike. Jeg fandt heldigvis også fuglen blot 10 min inden jeg blev nødt til at forlade skoven for at nå bussen.
 
Buff-Necked Woodpecker

Grey-cheeked Bulbul

Chestnut-capped Forktail

Rufos Piculet

Sibirian Blue Robin

Spotted Fantail

Tiger Shrike

Tiger Shrike

Next location – Sumatra  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar